5 Συμβουλές για να βελτιώσετε το SEO της ιστοσελίδας σας

Φανταστείτε ότι έχετε έναν υπέροχο ιστότοπο και θέλετε να τον βρίσκουν περισσότεροι άνθρωποι όταν αναζητούν πράγματα στο διαδίκτυο. Οι μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν αυτό που αναζητούν. Έτσι, για να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο ορατό στις μηχανές αναζήτησης, πρέπει να κάνετε μερικά πράγματα:

Χρησιμοποιήστε τις σωστές λέξεις: Όταν οι χρήστες αναζητούν κάτι στο διαδίκτυο, χρησιμοποιούν συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις. Αυτές ονομάζονται λέξεις-κλειδιά. Πρέπει να υπολογίσετε ποιες λέξεις-κλειδιά σχετίζονται με τον ιστότοπό σας και να τις συμπεριλάβετε στο περιεχόμενο του ιστότοπού σας. Για παράδειγμα, εάν ο ιστότοπός σας ασχολείται με κατοικίδια, θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε λέξεις όπως “τροφές για γάτες”, “γατοτροφές” ή “οικονομικές γατοτροφές” στον ιστότοπό σας.

Κάντε τον ιστότοπό σας εύκολο στην ανάγνωση: Οι μηχανές αναζήτησης διαβάζουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας και για αυτό θα πρέπει να διαβάζεται εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας θα πρέπει να έχει σαφείς τίτλους και επικεφαλίδες που να περιγράφουν το θέμα της κάθε σελίδας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ειδικές λέξεις, που ονομάζονται μετα-ετικέτες, για να πείτε στις μηχανές αναζήτησης τι είναι ο ιστότοπός σας. Αυτό βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν καλύτερα το περιεχόμενό σας.

Δημιουργήστε στοχευμένο περιεχόμενο: Ο ιστότοπός σας θα πρέπει να έχει ενδιαφέρον και χρήσιμο περιεχόμενο που οι χρήστες θα απολαμβάνουν να διαβάζουν. Μπορείτε να γράψετε άρθρα, να δημιουργήσετε βίντεο ή να μοιράζεστε φωτογραφίες που οι άνθρωποι θα βρουν χρήσιμες ή διασκεδαστικές. Όταν το περιεχόμενό σας είναι ποιοτικό, οι άνθρωποι θα θέλουν να επισκέπτονται τον ιστότοπό σας πιο συχνά και οι μηχανές αναζήτησης θα το καταγράψουν.

Δημιουργήστε backlinks προς τον ιστότοπό σας: Φανταστείτε αν οι φίλοι σας λένε σε όλους πόσο φοβερός είναι ο ιστότοπός σας. Αυτό θα σε έκανε πιο δημοφιλή, σωστά; Το ίδιο ισχύει και για τους ιστότοπους. Εάν άλλοι ιστότοποι συνδέονται με τον ιστότοπό σας, δείχνει στις μηχανές αναζήτησης ότι ο ιστότοπός σας είναι αξιόπιστος και σημαντικός. Μπορείτε να ζητήσετε από άλλους ιστότοπους να συνδεθούν με τους δικούς σας ή μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που οι άνθρωποι θα θέλουν να μοιραστούν και να συνδεθούν.

Να είναι φιλικές προς τα κινητά: Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα ή τα tablet τους για να περιηγηθούν στο Διαδίκτυο. Επομένως, είναι σημαντικό ο ιστότοπός σας να φαίνεται καλός και να λειτουργεί καλά σε αυτές τις συσκευές. Όταν ο ιστότοπός σας είναι εύκολος στη χρήση σε κινητές συσκευές, θα εκτιμηθεί από τις μηχανές αναζήτησης.

Θυμηθείτε, η βελτίωση της προβολής του ιστότοπού σας απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Αλλά αν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να βρουν τον ιστότοπό σας όταν αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Αν έχετε απορίες και χρειάζεστε βοήθεια, θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας κατατοπίσουμε αναλυτικότερα.