10 Βήματα για ένα επιτυχημένο e-shop

Η σοβαρότερη επένδυση που μπορεί να προχωρήσει σήμερα ένας επιχειρηματίας είναι η δημιουργία Ηλεκτρονικού καταστήματος (eshop).

Οι σημαντικότεροι λόγοι για μια επένδυση στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι:

  • Η εξοικίωση του καταναλωτικού κοινού με τις ηλεκτρονικές αγορές ειδικά τα τελευταία χρόνια. Αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερο εύρος εξοικιωμένων καταναλωτών με τις ηλεκτρονικές αγορές οι οποίοι είναι διατεθιμένοι να προχωρήσουν στην αγορά προιόντων.
  • Η σημαντική αύξηση του τζίρου διευρύνοντας γεωγραφικά το πελατολόγιο απο την τοπική αγορά, στην πανελλαδική ή ακόμα και παγκόσμια.
  • Πλέον οι καταναλωτές προτιμούν να αγοράζουν απο το Διαδίκτυο εφόσον θεωρούν οτι είναι ο πιο απλός, εύκολος και γρήγορος τρόπος.

Αρχικά θα πρέπει να οριστεί το καταναλωτικό κοινό στο οποίο θα απευθύνεται το ηλεκτρονικό κατάστημα. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για να είναι επιτυχημένο προϋποθέτει να είναι φιλικό προς τον χρήστη (user friendly). Σε δεύτερη φάση είναι πολύ σημαντική η προώθησή του. Τα μεσα προώθησης είναι μέσω των μηχανών αναζήτησης (SEO), adwords, κοινωνικών δικτύων (social media), blog posts και μια σειρά δραστηριοτήτων marketing.

Τα παρακάτω 10 βήματα θα σας δείξουν πώς μπορείτε να αποκτήσετε ενα επιτυχημένο Ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop).

.

1. Οι Σημαντικότερες πληροφορίες προς τους πιθανούς σας πελάτες

Η συντριπτική πλειοψηφία που επισκέπτεται ενα eshop, πριν προχωρήσει σε αγορά αναζητεί τις συγκεκριμένες πληροφορίες:

  • Τιμές
  • Εγγύηση
  • Τρόποι αποστολής
  • Πολιτικής Επιστροφής προιόντων

Οι ανωτέρω πληροφορίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς οι καταναλωτές πρέπει να νιώθουν ασφαλείς με το ηλεκτρονικό κατάστημα που έχουν επισκεφθεί. Όσο και αν σας προκαλεί εντύπωση, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ηλεκτρονικών καταστημάτων δεν διαθέτουν ευδιάκριτα αυτές τις πληροφορίες.

2. Εικόνες “alt tags”

Σε κάθε εικόνα προιόντος που προβάλλεται στο eshop, είναι σημαντικό να συνοδεύονται απο λέξεις κλειδιά ώστε να γίνεται εύκολη η καταχώρηση στις μηχανές αναζήτησης. Για παράδειγμα, εαν έχετε κατάστημα που πουλάει γυναικεία παπούτσια, τότε καλό είναι σε κάθε εικόνα παπουτσιού να προσθέσετε στα alt tags τα εξής “γυναικεία παπούτσια σε κόκκινο χρώμα”, “γυναικεία παπούτσια σε μπλε χρώμα”, “γυναικεία παπούτσια σε κίτρινο χρώμα” κλπ. Αυτό βοηθά σημαντικά στην κατάταξη των αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης.

3. Περιεχόμενο εικόνων

Όταν πρόκειται να αγοράσουμε ενα προιόν, όπως είναι φυσικό θέλουμε να το δοκιμάσουμε. Αυτή η δυνατότητα ηλεκτρονικά δυστυχώς δεν υπάρχει. Επομένως, ο καταναλωτής θα πρέπει να εμπιστευθεί την φωτογραφία του προιόντος για να προχωρήσει στην αγορά του. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό το προιόν να συνοδεύεται απο φωτογραφίες που θα το παρουσιάζουν με τον καλύτερο δυνατο τρόπο. Αυτό σημαίνει οτι οι φωτογραφίες θα είναι μεγάλες σε μέγεθος παρουσιάζοντας το προιόν απο διαφορετικές οπτικές γωνίες. Επιπλέον, εαν φοριέται, θα ήταν ιδανικό η φωτογράφιση να γινόταν σε φυσικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας κάποιο μοντέλο. Για παράδειγμα εαν το αντικείμενο των πωλήσεών σας είναι τα υποδήματα, τότε καλό θα ήταν συμπληρωματικά στο προϊόν να υπάρχει φωτογραφικό υλικό σε πραγματικές συνθήκες (π.χ. στην πόλη).

4. Έκδοση για Mobile συσκευές

Οι Mobile συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα (smart phones) και tablets χρησιμοποιούνται σε πολύ μεγάλο ποσοστό επισκεπτών σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Το κύριο χαρακτηριστικό των κινητών συσκευών είναι το περιορισμένο εύρος οθόνης σε σύγκριση με τους Η/Υ όπως laptops και desktops. Συνεπώς, πρέπει το ηλεκτρονικό κατάστημα να προσαρμόζεται σε κινητές συσκευές.

5. Περιγραφή Προιόντων

Καλό θα ήταν για κάθε προϊόν να υπάρχει διαφορετική περιγραφή και οχι το ίδιο κείμενο σε όλα τα προϊόντα. Αυτό βοηθά πολύ στην τελική κατάταξη αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης. Πέρα απο τις μηχανές αναζήτησης, θα πρέπει και οι καταναλωτές να έχουν όσο γίνεται καλύτερη εικόνα ως προς την περιγραφή του προιόντος. Μην ξεχνάτε οτι μέσω Διαδικτύου οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά για κάθε χαρακτηριστικό προϊόντος με αποτέλεσμα να αναζητούν μεγαλύτερες λεπτομέρειες απο εκείνες που αναζητούν οι καταναλωτές σε φυσικά καταστήματα.

6. Product Reviews

Πολύ σημαντικό είναι το λεγόμενο απο στόμα σε στόμα. Το προϊόν σας θα απογειωθεί εφόσον οι καταναλωτές μπορούν απευθείας να γράφουν τη γνώμη τους (τα θετικά και τα αρνητικά). Μη φοβάστε τα αρνητικά σχόλια καθώς μια ειλικρινή σχέση με τους πελάτες σας μακροχρόνια σίγουρα θα είναι προς όφελός σας.

7. Ανάλυση επισκεψιμότητας

Η ανάλυση επισκεψιμότητας του eshop παρέχει πολύ σημαντικές πληροφορίες για την απήχησή του. Υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής χρήσιμων στατιστικών που παρουσιάζουν τυχόν προβληματικά σημεία ή σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση. Γενικά με τη διαρκή παρακολούθηση των στατιστικών τίποτα δεν αφήνεται στη τύχη του.

8. Συνεργασία

Ένα επιτυχημένο eshopπροϋποθέτει άριστη συνεργασία μεταξύ του κατασκευαστή του eshop και του ιδιοκτήτη. Για αυτό θα πρέπει να έχουν καλυφθεί όλα τα ζητήματα τόσο αυτά που αφορούν την κοστολόγηση των υπηρεσιών, όσο και σε περίπτωση που λυθεί η συνεργασία. Θα πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για να οικοδομηθεί σταδιακά η εμπιστοσύνη.

9. Υπομονή

Ένα σωστά δομημένο eshop χρειάζεται χρόνο ανάλογα με το marketing plan που θα επιλέξει ο ιδιοκτήτης ώστε να αρχίσει να αποδίδει. Εαν ακολουθηθεί σωστή τακτική τότε η ανάπτυξη του eshop θα είναι σταθερά ανοδική. Ειδικά εαν τα παραπάνω βήματα ακολουθηθούν κατά γράμμα, τότε υπάρχουν σοβαρότατες πιθανότητες αύξησης των πωλήσεων.

10. Μεθοδικότητα

Καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας οτι ενα eshop δεν αποδίδει άμεσα. Χρειάζεται υπομονή αλλά και μεθοδικότητα. Αυτό σημαίνει σταθερά και διαδοχικά βήματα. Οι βιαστικές κινήσεις ποτέ δεν οφέλησαν κανένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Τέλος, φροντίστε τα βήματα να είναι με τέτοια σειρά ώστε να μην υπερκαλύπτει το ένα το άλλο. Αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην παρακολούθηση του eshop.

Συμπερασματικά, τα eshops είναι ένα σημαντικό κανάλι πωλήσεων για μια επιχείρηση αρκεί τα βήματα να ακολουθηθούν σωστά και με την σειρά. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εμπειρία του κατασκευαστή και το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης του eshop.

Handcrafted with love and a lot of coffee by wideweb.gr team © 2006-2021