22 Jul 2017

Είσαι ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης και θέλεις τη δική σου ιστοσελίδα;

Ο τομέας της κατασκευής ιστοσελίδων πραγματικά είναι πολυδιάστατος. Για μια επιχείρηση που επιθυμεί να αποκτήσει τη δική της επαγγελματική ιστοσελίδα, τα ερωτήματα που οφείλει να καλύψει είναι πολλαπλά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία σύγχησης στον μέσο επαγγελματία που δεν είναι και τόσο εξοικιωμένος με τον κόσμο του Διαδικτύου.

Πάγια τακτική μας είναι να ιεραρχούμε τα ζητήματα που πρέπει να λάβουμε υπόψιν ώστε να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε την κατασκευή της ιστοσελίδας, παραδίδοντας ένα αποτέλεσμα το οποίο θα είναι απόλυτα ικανοποιημένος ο ιδιοκτήτης της. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 3 απλές συμβουλές με τα απαραίτητα συστατικά που θα πρέπει να διαθέτει μια επαγγελματική ιστοσελίδα. Συγκεκριμένα για την ιστοσελίδα κάθε μικρής επιχείρησης, που σκοπεύει να κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο του internet.

 

1. Μεταξύ ποιότητας και ποσότητας επιλέξτε το 1ο

Όταν πρόκειται για το σχεδιασμό και την κατασκευή μίας ιστοσελίδας, η πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων στην προσπάθεια τους να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα υπερφορτώνουν την ιστοσελίδα τους περισσότερο απο όσο χρόνο διαθέτουν ώστε να την διαχειριστούν σωστά.

Συχνά οι απαιτήσεις είναι τόσες πολλές, που ακόμα και ιστοσελίδες ή διαδικτυακά καταστήματα που προορίζονται για μικρές επιχειρήσεις στο τέλος φαίνονται ιδιαίτερα πολύπλοκα αλλά και δαιδαλώδη. Απότοκος των παραπάνω η δυσκολία διαχείρισης τους όχι μόνο από τους ιδιοκτήτες τους αλλά και από εκείνους που πρόκειται να τα διαχειριστούν.

 

1.α Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να προχωρήσετε ;

Ατού μίας ιστοσελίδας η οποία προορίζεται για την εκπλήρωση των αναγκών μίας μικρής επιχείρησης θα πρέπει να είναι η ποιότητα της και όχι το μέγεθος, η πολυπλοκότητα και η πληθώρα λειτουργιών της.

Τουλάχιστον στην αρχή, είναι πολύ καλύτερο για μία μικρή επιχείρηση να ξεκινήσει την παρουσία της με μία συμμαζεμένη και ποιοτική ιστοσελίδα. Δαπανώντας όλο της το budget για ένα site που δεν θα μπορεί να διαχειριστεί δεν αποτελεί μία καλή επιλογή.

Αντ’ αυτού επιλέγοντας κάτι ποιοτικό και συμμαζεμένο θα εξοικονομήσετε πολύτιμους πόρους που σίγουρα θα τους χρειαστείτε στην συνέχεια.

Τέλος, μέσω αυτής της επιλογής θα έχετε τη δυνατότητα να αφιερώσετε το χρόνο, την ενέργεια, και τα χρήματα σας στην κατασκευή των σημαντικότερων στοιχείων της.

Μερικά από αυτά είναι :

  • Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να φορτώνει σε λιγότεροαπό 3 δευτερόλεπτα
  • Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι mobile – friendly
  • Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να πληροφορεί τον επισκέπτη χωρίς να τον κουράζει

 

2. Μία εικόνα ίσον 1000 λέξεις

Μια πραγματικά καλή ιστοσελίδα η οποία όχι μόνο πληροφορεί τους χρήστες αλλά τους μετατρέπει και σε πελάτες δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο κείμενα.

Πολλές φορές αυτό που χρειάζεται κάποιος για να κάνει το επόμενο βήμα είναι απλά μία όμορφη εικόνα ή ένα επεξηγηματικό βίντεο.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα :

Αν έχετε ένα εστιατόριο, το Α και Ω είναι να έχετε φωτογραφίες από τα πιάτα που προσφέρετε, ώστε να κάνετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να τα λαχταρούν. Ότι και να γράψετε, όσο καλά και να περιγράψετε τα φαγητά σας στο τέλος αυτό που μετράει είναι απλά η εικόνα τους.

Αν από την άλλη είστε δικηγορική εταιρεία, τότε θα πρέπει να έχετε φωτογραφίες με όλους τους συνεργάτες σας. Έχει αποδειχθεί ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε οικειότητα και εμπιστοσύνη, με τους δυνητικούς πελάτες σας.

Αν πουλάτε ρούχα ή παπούτσια φωτογραφήστε τα και ανεβάστε τα στην ιστοσελίδα ή το e-shop σας.

Όσο πιο ελκυστικά φαίνονται τα προϊόντα σας τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να τα πουλήσετε.

 

3. Μιλήστε μας για τη δουλειά σας

Η κατασκευή ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη και Πανελλαδικά αποτελεί δική μας υπόθεση, πάντα όμως με σεβασμό στις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Leave a Reply